Hygiëneproducten voor honden en katten

Je huisdier schoon en gezond houden is een van de belangrijkste dingen die je voor hen kunt doen. Of je nu een hond, kat of ander huisdier hebt, er zijn veel producten op de markt om ze schoon en gezond te houden.

Oordruppels

Oordruppels hond zijn een geweldige manier om oorinfecties te behandelen. Oren kunnen om een ​​aantal redenen geïnfecteerd raken, waaronder allergieën, vreemde voorwerpen in de gehoorgang of overmatige was ophoping. Allergieën kunnen worden veroorzaakt door voedsel- en omgeving allergenen, zoals pollen van gras of huisstofmijt. Als er eenmaal een infectie is opgetreden, kan je huisdier tekenen vertonen die lijken op oorpijn, zoals vaak aan zijn oren krabben of overmatig hoofdschudden. Als dit gedrag meer dan drie dagen aanhoudt zonder verbetering met vrij verkrijgbare behandelingen zoals antibiotica en pijnstillers, is het tijd om naar een dierenarts te gaan.

Oogdruppels

Oogdruppels kat worden gebruikt om de ogen schoon, vochtig en gezond te houden door uitdroging en irritatie te voorkomen. Bij honden zijn veelvoorkomende oorzaken van droge ogen seizoensgebonden allergieën, winderige omgevingen en stoffige omgevingen. Katten met Feline Lower Urinary Tract Disease (FLUTD) kunnen ook last hebben van oogirritatie als gevolg van frequent urineren in het gezicht. Het is altijd een goed idee om met je dierenarts te praten over de beste tijden voor het toedienen van de medicatie van je huisdier. Zij kunnen je advies geven over wat geschikt is voor elk dier op basis van hun individuele behoeften.

Tandheelkundige zorg voor huisdieren

Gebitsverzorging is een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid van je huisdier. Het is aan te raden om bij elke hond en kat minimaal één keer per jaar een grondig mondonderzoek te laten doen, en vaker als je dierenarts problemen constateert. De beste manier om het gebit gezond te houden, is door regelmatig te poetsen. Je zult ook tandheelkundige producten voor huisdieren willen gebruiken die kunnen helpen de tanden schoon te houden of zelfs schade te herstellen die al is veroorzaakt door de opbouw van tandplak en tandsteen.

Hondenborstel voor pluizig haar

Er zijn veel verschillende soorten hondenborstels, maar de sleutel tot het kiezen van een goede borstel is om er een te vinden die je huisdier geen pijn doet. Sommige borstels hebben plastic of rubberen uiteinden, die schade aan de huid van de hond kunnen helpen voorkomen. Als je hond lang haar heeft dat gemakkelijk in de knoop raakt, zoek dan naar een borstel met middellange of lange haren, zodat je al het haar kunt bereiken zonder al te veel moeite te hebben met knopen.

 

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart