Geadopteerde pup inspireerde een bekroonde behendigheidsshow met alle reddingshonden

Lou Mack begon “Spring! De ultieme hondenshow” meer dan 35 jaar geleden. Het is een reizende behendigheidshondenshow met verschillende enthousiaste reddingshonden. Elke show promoot Mack de adoptie van honden terwijl hij pronkt met de coole trucs die de honden hebben geleerd.

Maar voordat Mack aan dit gekke avontuur begon, was zijn leven heel anders dan nu. Een lieve Australische herder genaamd Scooter stuurde zijn leven snel een nieuwe richting in. Nu kon hij niet gelukkiger zijn met zijn hondgerichte leven. Maar het is iets wat hij nooit had verwacht.

Facebook

Het begon allemaal met één speciale hond

Voordat Mack met zijn hondenshow begon, werkte hij als een fulltime algemene aannemer. Maar toen hij Scooter adopteerde, veranderden zijn levensplannen plotseling. De Australian Shepherd is geboren om een ​​ster te zijn. Hij was erg intelligent en snel en ving frisbees met recordsnelheden.

“Het was gewoon zo dat hij probeerde de best presterende frisbeehond aller tijden te zijn,” zei Mack. “Hij werd ongeveer zeven of acht jaar lang de mascotte van San Fransisco 49er, we reisden met het team.”

Mack en Scooter 49ers
Facebook

Mack en Scooter reisden de wereld rond en de getalenteerde hond won zelfs twee wereldtitels. Met de publiciteit van de 49ers kreeg het werk van Scooter veel aandacht. Het duurde niet lang of Mack kreeg telefoontjes met de vraag of hij een hondenshow wilde opzetten met Scooter. Dus begon hij kort daarna met zijn behendigheidshondenshow.

Het werken met de honden werd zo tijdrovend dat Mack stopte met zijn contractwerk. De eerste jaren van de hondenshow waren zwaar, maar Mack kreeg het uiteindelijk onder de knie en het ging goed.

Hond springt over hindernissen
Facebook

De droom leven

Nu is de hondenshow een vast onderdeel van Macks leven geworden. Hij heeft verschillende honden die deelnemen aan de shows, en het zijn allemaal reddingshonden die graag hun overtollige energie gebruiken om unieke trucs uit te voeren. Sommige trucs zijn onder meer touwtjespringen, handstanden en hindernissen.

Hoe cool deze trucs ook zijn, Mack hoopt ook dat de show meer mensen aanmoedigt om honden in nood te adopteren. Hij heeft immers laten zien dat asielhonden net zo gehoorzaam en liefdevol kunnen zijn als elke andere hond.

Behendigheidsshow voor honden
Facebook

“Er zijn veel honden in de asielen, dus we moedigen mensen aan om daarheen te gaan, maar doe je huiswerk,” zei Mack. “En we moedigen mensen altijd aan om een ​​hond mee te nemen die past bij uw beste levensstijl die u kent, uw werkende levensstijl, uw gezinslevensstijl. Als je een echt actief gezin bent, weet je, neem dan een Border Collie, een Australian Shepherd, weet je, iets dat actief is.”

De show reist altijd naar nieuwe locaties, met als meest recente stop de Nebraska State Fair. Mack’s presterende honden krijgen veel liefde als ze geen kunstjes doen, en ze lijken te genieten van alle extra aandacht die ze krijgen.

Bekijk hier een fragment van de hondenshow:

H/T: ksnblocal4.com
Uitgelichte afbeelding: Facebook

creditSource link

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart