Je hond verzekeren, welke kosten zitten hier aan?

Als je een hond hebt dan ben je in Nederland niet verplicht om je hond te verzekeren. Wel is het verstandig om je hond te verzekeren als je bijvoorbeeld op vakantie gaat met je hond. In Europa ben je namelijk wel verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te hebben voor je huisdier. Ook kan het handig zijn om geen onverwachte hoge dierenartskosten te moeten betalen. Je hond verzekeren kan dus best handig zijn!

Welke verzekeringen afsluiten voor je hond?

Als je een hond hebt is het fijn dat hij verzekerd is. Een hondenverzekering kan namelijk een heleboel geld schelen als je hond onverwachts naar de dierenarts moet. Ook de toenemende dierenartskosten maken het handig om een hondenverzekering af te sluiten. Tegenwoordig zijn er ook meer behandelingsmogelijkheden. Dit komt natuurlijk met hoge kosten. Heb jij echter genoeg geld om een onverwachte grote behandeling te kunnen betalen dan is een hondenverzekering minder aantrekkelijk. Als je voor kleine behandelingen genoeg geld hebt om in een keer te kunnen betalen dan is een hondenverzekering met een hogere eigen bijdrage, eventueel te combineren met een vrijwillig eigen risico aantrekkelijk. Zelf maandelijks geld aan de kant leggen en dus een potje met geld opzij zetten is altijd ook een optie. Wel loop je het risico dat wanneer je hond langdurig medicijnen nodig heeft of een dure operatie moet ondergaan dat je spaarpot in een keer op kan zijn.

Verschillende factoren die van invloed zijn op de hoogte van de kosten

Er zijn een aantal factoren die van invloed zijn op de kosten van een hondenverzekering. Zo zijn de leeftijd, ras, gewicht, geslacht en postcode van invloed. Als je een oudere hond wilt laten verzekeren is de premie hoger dan voor een jongere hond. Dit is zo omdat oudere honden grotere gezondheidsrisico’s met zich mee brengen. De ras en het gewicht spelen een rol op de hoogte van de premie, doordat grotere rassen zwaarder zijn en dus een groter gezondheidsrisico hebben. Hierdoor betaal je dus voor een grotere hond meer premie. Bij de kosten verschil in geslacht en postcode zit het in de verschillende ingrepen die per geslacht van kosten kunnen verschillen. Ook kan de postcode verschil maken in de prijs. In de randstad is een dierenverzekering namelijk prijziger dan op het platteland.

De verouderingstoeslag

Bij een hondenverzekering geld een verouderingstoeslag. Dit houdt in dat per jaar dat je hond ouder wordt, de premie omhoog gaat. Dit is zo doordat hoe ouder de hond wordt, hoe groter gezondheidsrisico ze hebben.

De kosten van je hond verzekeren

Je hond verzekeren brengt kosten met zich mee. De kosten hiervan hangen dus af van welk soort hond je hebt, hoe zwaar je hond is en hoe oud je hond is. Het is dus handig om je hond als pup zijnde direct te verzekeren om geld te besparen. Als pup zijnde is de verzekering namelijk het goedkoopst. Ga dus goed na wanneer en welke verzekering je afsluit.

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart