Zoekhond van eind 9/11 blijft handler op unieke manieren helpen

Zelfs wanneer een hond de regenboogbrug oversteekt, blijven ze op zoveel manieren een deel van het leven van hun mensen. Bretagne (spreek uit als Britney) is een van de bekendste speurhonden van 9/11. Ze stierf in 2016, maar ze leeft voort via haar begeleider, Denise Corliss.

Corliss sprak onlangs over hoe Bretagne het reddingswerk blijft beïnvloeden, zelfs na haar dood. Er zijn veel manieren waarop de dappere pup is herdacht, en haar nalatenschap gaat door via vele andere toegewijde honden. Bretagne’s harde werk zal nooit worden vergeten, vooral met de unieke manieren waarop Corliss haar eert.

Facebook

Bretagne herdenken

Bretagne werkte niet alleen een reddingsdienst van 12 uur na 9/11, maar ze troostte voortdurend de betrokken mensen. Ze stond bekend als de laatste levende werkhond van 9/11, maar zelfs nadat ze stierf, bleef ze de mensen om haar heen beïnvloeden. De inwoners van Texas worden aan haar herinnerd door een prachtig bronzen beeld in de buurt van Houston.

Corliss zorgt er ook voor dat ze nooit aan het werk gaat zonder Bretagne die haar nauw aan het hart ligt. Ze draagt ​​altijd een glazen hanger met daarin de as van de hond. Het is zowel een gelukssymbool als een oprechte herdenking.

Bretagne bronzen standbeeld
Facebook

‘Ik doe die hanger niet af,’ zei Corliss. “Bretagne is altijd bij me als we inzetten.”

Wanneer ze naar huis rijdt, passeert Corliss het levensgrote standbeeld van Bretagne. Maar de beste herinnering aan Bretagne komt voor wanneer Corliss bij haar huis komt. Thuis wordt ze altijd begroet door de 1-jarige Fin, de biologische zus van Bretagne.

Bretagne troost mens
Facebook

Haar zus zet haar erfenis voort

Voordat Bretagne’s fokkers met pensioen gingen, gebruikten ze de bevroren genetische samenstelling van Bretagne’s biologische vader om nog een nest puppy’s te creëren. Toen Corliss erachter kwam, was ze extatisch. Ze wist dat de erfenis van Bretagne zou voortleven via haar jongere broers en zussen.

“Ze belden me en vroegen me of ik interesse had in een van de puppy’s,” zei Corliss. “Terwijl ze me het verhaal vertelden, liepen de tranen over mijn wangen. Natuurlijk wil ik alles wat dicht bij Bretagne ligt. … Het kan me niet eens schelen of ze een werkhond wordt of niet. Ik ben gewoon zo blij om haar te hebben.”

Bretagne werkhond
Facebook

Finn kreeg haar naam na het woord “finale”, omdat ze de laatste broer of zus is van de ongelooflijke werkhond. De jonge hond kan in de toekomst een speurhond voor menselijke resten worden, vergelijkbaar met een van de cruciale taken die Bretagne heeft voltooid.

Corliss beweert dat Finn veel vergelijkbare eigenschappen deelt met Bretagne. Ze ontspant zich met haar achterpoten in een kikkerachtige houding en ze draagt ​​een zak met lekkernijen als ze honger heeft. Beide waren eigenaardigheden waar Bretagne bekend om stond. Elke kleine herinnering aan Bretagne is voor Corliss een manier om zich dicht bij de overleden Golden Retriever te voelen. Alleen omdat Bretagne deze wereld heeft verlaten, wil nog niet zeggen dat ze ooit zal stoppen met het maken van een verschil.

H/T: vandaag.com
Uitgelichte afbeelding: Facebook

creditSource link

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart