Clara’s trucs: traktatie op neus, tapijtrol en poten in doos

Ja, Clara heeft een brokje op haar hoofd

Clara en ik leren zo veel! Hier is een snelle trick-update met een paar video’s.

Trakteer op de neus truc

We doen de traktatie op de neusoefening lekker langzaam. Ik kan nu een stuk platte brok op Clara’s hoofd leggen voor een seconde of twee. Ik zal werken tot een echt hondenkoekje.

Er zijn veel aspecten aan de truc.

  1. Er is het Zen-aspect: de hond kan het lekkers niet grijpen als je het op haar gezicht legt. Ik zeg het voor de hand liggende, maar de meeste lekkernijen die naar het gezicht van een hond komen, gaan naar hun mond, en getrainde honden hebben daar een enorme geschiedenis van.
  2. Er is de “iets is op mijn gezicht!” aspect.
  3. Er is het balansaspect, wat betekent dat je het hoofd stil moet houden. Clara kent verschillende verblijven, maar dit is nooit een criterium geweest.
  4. Er is het duuraspect.

We zijn nog bezig met #1 en #2. Er is niet echt sprake van evenwicht met de brokjes op het voorhoofd. Ze moet gewoon matig stil blijven, wat een goede eerste stap is.

De brokjes vallen er vaak af als ik haar loslaat, maar voor nu is dat prima. Ik geef het meestal aan haar, dus ze krijgt stukjes mozzarella uit mijn rechterhand en af ​​en toe een brok uit mijn linkerhand. Geen wonder dat ze dit een geweldig spel vindt.

Deze mooie platte brokjes zijn geschikt voor het oefenen van deze truck

Onze ‘laat het’-cue is ‘Pas’. (Dus als ik dat zeg, heb ik het niet over haar voet.) Ik vind het geweldig hoe ze naar voren springt als ik dat richtsnoer zeg terwijl ik de brok op haar hoofd leg.

Het meest interessante voor mij is dat ze het heel moeilijk had om het lekkers alleen te laten toen ik het met mijn rechterhand op haar hoofd probeerde te leggen. Ze kon het toen ik mijn linker gebruikte. Beiden zie je in de film. Er is iets in haar versterkingsgeschiedenis of de huidige omgeving dat dat veroorzaakt, maar ik weet niet zeker wat. Ik dacht eerst dat ik mijn rechterhand vaker gebruik voor een handdoel en ze probeerde het te richten. Ik weet dat ik een ‘doelhand’ en een ‘zen-hand’ heb. Slecht Eileen. Maar ik keek naar de video van vorige week en ik gebruikte mijn linkerhand om te targeten. Dus dat was het waarschijnlijk niet.

Twee trainingsconcepten waar ik gepassioneerd over ben, zijn versterkingsgeschiedenis en de bijbehorende wet. Wat uw hond ook doet, weerspiegelt zijn versterkingsgeschiedenis. Soms is het gemakkelijk om erachter te komen waar een gedrag of moeilijkheid vandaan komt. Ik heb een prachtig voorbeeld voor de volgende post. Maar dit rechtse bedrijf is nog steeds een mysterie. Eén ding weet ik zeker: ze is niet “koppig” of “blaast me uit”. We kunnen allemaal zien hoe in het spel ze is. Als ik mijn rechterhand gebruik, geeft het een ander beeld voor haar dan wanneer ik de linkerhand gebruik.

Traktatie op de neus is zo’n veel voorkomende truc, maar het is me nooit opgevallen hoe mensen het leren. Vroeger was ik nooit geïnteresseerd. Ik ben nu geïnteresseerd in de truc en ik heb besloten niet te kijken hoe andere op positieve bekrachtiging gebaseerde trainers het doen. Ik wil eerst zien wat ik verzin. Ik denk dat ik dit op mijn eigen manier succesvol kan doen en het leuk kan houden. Mozzarella kaas garandeert dat Clara het geweldig vindt. Kijk haar staart kwispelen!

Rol de tapijttruc uit

Dit is bijna te gemakkelijk geworden. Ik ben overgestapt op het gebruik van de yogamat omdat die lengte nodig is, maar vaak rolt hij in één of twee keer drukken helemaal uit. Het is gemakkelijk geld voor Clara. We zijn nog aan het oefenen met de badmat, want hoewel hij half zo lang is, is het meer werk om uit te rollen. Ik doe hier geen moeite met een video. Ik herinner me net dat ik een paar lange badmatten heb en ik zal er een gebruiken als we de truc opnemen. Hopelijk heeft ze meer dan één duw nodig om het uit te rollen.


Als je dit bericht op een andere site ziet dan Eileenanddogs en Mijn oude hond nieuwe trucjes leren, houd er dan rekening mee dat deze andere sites zonder toestemming berichten plaatsen. Ze stelen mijn inhoud. Ondersteun ze alsjeblieft niet.


Paws in a Box-truc

De geneugten van mattraining! Als je je hond leert op een mat te gaan staan, wordt hij een doelwit. Dan kun je de mat overal neerleggen om je hond te laten weten dat je hem daar wilt hebben, zelfs als hij binnen of op iets anders ligt. Clara is een van die honden die zo gemagnetiseerd is door haar mat dat ik snoepjes moet gooien om haar af te leiden, zodat ze er niet op probeert te klimmen voordat hij de grond raakt!

Ik kon geen kartonnen doos vinden die de juiste maat had, dus begonnen we met een ondiepe plastic doos. We deden twee herhalingen van alleen de mat en daarna een paar herhalingen met de mat in de doos. Toen liet ik de mat eruit glijden, en voilà, ze stapte recht in de doos. Stationeren op zijn best! Wat we vandaag hebben opgenomen, zou waarschijnlijk in aanmerking komen voor de truc, maar ik ben nog steeds van plan haar in een echte kartonnen doos te krijgen. Hoe kan ze een R+ hond zijn als ze nog nooit in een box heeft gezeten?

Deze serie berichten gaat over het leren van nieuwe trucjes aan een oude hond. Maar Clara reageert niet als een oude hond. Toch is een deel van de uitdaging met het aanleren van volledig nieuwe dingen aan een oudere hond de bijbehorende wet. Oudere honden die met positieve bekrachtiging zijn getraind, dragen in de loop der jaren een enorme versterkingsgeschiedenis met zich mee voor veelvoorkomend gedrag. Clara is mentaal even scherp als altijd, en ze is snel. Maar uit de sleur komen (waar ik haar in heb gestopt) kan een uitdaging zijn. Mijn volgende bericht zal enkele van de gedragingen laten zien die steeds weer opduiken vanwege eerdere trainingen die we samen hebben gedaan.

gerelateerde berichten

Ccopyright 2021 Eileen Anderson

creditSource link

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart