Nieuwe wet zegt dat honden gevoelens hebben en huisdierendieven hardere straffen verdienen

Op de meeste plaatsen wordt diefstal van huisdieren op dezelfde manier bestraft als elke andere diefstal. Honden worden door de wet gezien als persoonlijk eigendom, waardoor veel criminelen wegkomen met niet meer dan een boete. Maar het verliezen van een huisdier is schrijnend voor zowel de betrokken mens als dier. Dus één land besloot dat het tijd was voor verandering.

Engeland verandert zijn wetten tegen diefstal van huisdieren, wat resulteert in zwaardere straffen. Wetgevers hebben eindelijk verklaard dat honden gevoelens hebben en beter moeten worden behandeld. Met deze nieuwe regels kunnen dieven dus tot zeven jaar gevangenisstraf krijgen voor diefstal van huisdieren.

Een toename van gestolen huisdieren

Tijdens COVID-vergrendelingen en -beperkingen nam het aantal diefstallen van huisdieren drastisch toe. Vorig jaar werden in Engeland ongeveer 2.000 huisdieren gestolen, waarvan de meerderheid honden waren. Een belangrijke reden daarvoor is dat meer mensen puppy’s kochten tijdens de pandemie en dat de prijzen voor gewenste rassen stegen.

Het aantal mensen dat op Google op zoek was naar “een puppy kopen” steeg met ongeveer 160% van maart 2020 tot augustus 2020. Ook stegen de prijzen van sommige hondenrassen met maar liefst 89%, waardoor die rassen het grootste doelwit voor dieven zijn. Toch kan elke hond worden gestolen, zelfs reddingshonden.

Hond op drukke straten

De wet neemt huisdierdiefstallen echter meestal licht op. Tot nu toe werden huisdieren bij diefstal niet herkend als levende wezens. Ze werden alleen als eigendom beschouwd.

“Er is een groeiend publiek gevoel dat het strafrecht en de veroordeling voor strafbare feiten met betrekking tot de diefstal van huisdieren een dier niet voldoende erkennen als iets meer dan louter eigendom”, aldus het rapport dat de nieuwe huisdierdiefstalwetten voorstelt.

De maximale straf voor diefstal is momenteel zeven jaar, maar wordt zelden toegepast, vooral bij huisdieren. De straf wordt alleen bepaald door de kosten van het gestolen object. Maar zodra deze nieuwe regels worden toegepast, zullen huisdieren er meer belang aan hechten.

Franse Bulldog puppy spelen met speelgoed


Blijf voorzichtig zijn

Wat de wetten ook zijn, het is belangrijk om voorzichtig te blijven en uw hond veilig te houden. Zelfs met strengere wetten kunnen diefstallen van huisdieren nog steeds voorkomen. Iedereen die een huisdier heeft verloren, weet hoe hartverscheurend en traumatiserend het kan zijn.

“Het stelen van een huisdier is een vreselijke misdaad die families grote emotionele problemen kan bezorgen, terwijl ongevoelige criminelen hun zakken vullen”, zei minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel. “Het nieuwe misdrijf van ontvoering van huisdieren erkent dat dieren veel meer zijn dan alleen eigendom en zal de politie een extra instrument geven om deze misselijkmakende individuen voor het gerecht te brengen.”

Pluizige hond aan de lijn


Hier zijn enkele tips om uw huisdier te beschermen tegen diefstal:

  • Laat uw hond nooit onbeheerd achter in het openbaar.
  • Volg niet elke dag dezelfde looproute.
  • Houd microchips up-to-date.
  • Zorg ervoor dat u uw deuren en poorten op slot doet als u weggaat.
  • Plaats niet te veel over uw huisdieren op sociale media.
  • Laat uw hond castreren/castreren.

De wetten tegen diefstal van huisdieren zijn op de meeste locaties verouderd en moeten worden verbeterd, zoals de plannen van Engeland. Honden zijn belangrijke familieleden die niet kunnen worden vervangen, dus het wordt tijd dat de wet dat gaat weerspiegelen.

H/T: bbc.com

creditSource link

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart