De trucs plannen voor de titel van onze beginnende master

Dit is niet echt hoe je het spel “Het tapijt uitrollen” speelt

Voor Clara’s Novice Masters Trick Dog-titel via Do More With Your Dog hebben we nog 15 trucs nodig om toe te voegen aan de 15 die we al hebben gedaan. Ik heb een assortiment gekozen. Sommige kent ze al vloeiend, sommige kunnen we herrijzen uit een oude training en sommige zijn helemaal nieuw. Evenzo zullen mijn criteria een beetje variëren. Ze kan al pootjes op een muur zetten; we krijgen het een keer en dat is genoeg. Het is iets dat ik zal vervagen naarmate ze ouder wordt. Maar Kiekeboe/middenpositie, waar ze onder me staat en haar hoofd tussen mijn benen steekt, is iets dat ik vloeiend en sterk wil krijgen.

Truc Selectie

Hier is de lijst van waar we aan gaan werken, met commentaar.

 • Evenwichtsbalk (lopen op een verhoogde plank). Dit moet eenvoudig zijn. Ik heb een stevige behendigheidswip die ze heeft gelopen terwijl hij beweegt. Een stabiele plank lopen moet gemakkelijk zijn.
 • Evenwichtskoekje op de neus. Ik zie dit als een leuke uitdaging. Ik haat de “laat-het”-video’s waar honden lekkernijen over zich heen hebben en er ellendig uitzien. Ik realiseer me dat dit slechts een traktatie voor de neus is, maar het is nieuw voor Clara. Ik brak de gekookte kip vandaag. Ze heeft misschien alleen een hondenkoekje op haar gezicht, maar ze krijgt kip voor haar inspanningen. En we breken het af als ik het niet leuk voor haar kan maken.
  Update: We hebben hier één sessie van gedaan. Ik gebruikte om te beginnen wat platte, grote brokjes in plaats van een hondenkoekje. Ik wilde beginnen door de brokjes op haar hoofd te leggen, maar dat vond ze te raar toen ik met eten naar boven reikte. In plaats daarvan begon ik het op haar voorpoten te leggen, met behulp van onze “laat het” keu. Dat begreep ze meteen. Ik betaalde met mozzarella, wat ze een meer dan redelijke deal leek te vinden. Soms kreeg ze ook de brokjes, als die eraf vielen, wat ik oké vond. Tegen het einde schakelde ik over om de brokjes op haar hoofd te leggen en ze deed het goed met ongeveer vijf herhalingen daarvan.
 • Kruipen. We hebben hier eerder aan gewerkt, maar ik vind het uitdagend gedrag, dus het kan even duren voordat we aan de criteria voldoen. (Deze afbeelding is van 3 1/2 jaar geleden.)
 • Schijfrollen. Nieuw gedrag. Ik moet wat oprolbare schijven hebben. De enige die ik heb zijn zacht rubber en niet geschikt.
 • Doggy push-ups (zitten/liggen). Dit was een eerdere mislukking. We zijn aan het oefenen. We hebben dit gemakkelijk als ik elke positie versterk. Maar ik wil wat vertrouwen opbouwen en het gedrag uitbreiden naar alle zes iteraties op één traktatie als we kunnen. Ik vraag zelden om veelvouden, en ik zou haar graag meer aan het idee laten wennen.
 • Focus. Dit is oogcontact gedurende zes seconden. Toen we de Training Levels deden, werd ze 20. Het zou niet te moeilijk moeten zijn.
 • Voorkant (ga van hielpositie naar voor me zitten). Dit zal nieuw voor haar zijn, maar met mijn rally- en gehoorzaamheidsachtergrond weet ik vrij duidelijk hoe ik het moet onderwijzen. Het lijkt erop dat ze de achterwaartse stap toestaan, zoals in rally novice (AKC).
 • Geheugenspel (geef aan waar een traktatie onder een van de drie containers is geplaatst). Zou leuk moeten zijn.
 • Muffin blikken spel. Ook leuk. Nauwelijks criteria – verwijder items om bij de goodies te komen.
 • Poten in een doos. We hebben dit nog nooit gedaan, maar ze kan verscholen zitten op een klein verhoogd platform, dus dit zou niet te moeilijk moeten zijn.
 • Kiekeboe/middenpositie. Ik ben enthousiast over deze. Ik wil dat ze het heel stevig krijgt, zodat ik haar kan aansporen om het tijdens wandelingen te doen. Dus ik zal langzaam gaan en werken om mijn training schoon te houden. Net als mattraining wil ik beide sterk versterken krijgen in positie en blijven in positie.
 • Platformsprong (spring tussen twee platforms van gelijke hoogte). Dit is gemakkelijk voor haar; Ik moet alleen mijn twee platforms dezelfde hoogte krijgen. Ik denk dat ik de hoogte van de Klimb naar beneden kan halen om hem dicht bij het Kato-bord te krijgen.
We hadden een proef met de yogamat. Volgende keer filmpje!
 • Rol het tapijt uit. Wij zijn hiermee begonnen. Het is helemaal nieuw voor haar, ook al is het zo’n babytrucje. Eerst leg ik wat lekkers in een badmat en laat ik haar daarbij. Ze was aanvankelijk een beetje aarzelend en op zoek naar instructies van mij. Maar kreeg al snel het idee dat wanneer ze met haar neus duwde, er een traktatie verscheen, of het nu een was die er al in zat of een die ik gooide. De uitdaging zal zijn om haar haar neus exclusief te laten gebruiken, omdat ze graag haar voeten gebruikt.
 • Stellage. We werken hier al jaren aan en uit. Ik moet onthouden wat ik begon te gebruiken als mijn verbale en handsignaal!
 • Doelschijf (neus aanraking met een schijf). Dit zal eenvoudig zijn als ik het in mijn hand houd, uitdagender als het op de grond ligt (de regels geven je een keuze). Ik heb haar een pootaanraking op een schijf op de vloer geleerd en het is eigenlijk op stimuluscontrole. Ik wil het risico niet lopen dat te verpesten. In dit geval ga ik de gemakkelijkere route nemen en de schijf vasthouden voor de neusaanraking en laat dat deel uitmaken van de keu. Ik werk zelden aan stimuluscontrole en ik wil niet verliezen wat we hebben met de pootaanraking. (Om te verduidelijken: het is perfect mogelijk om beide dingen te krijgen, maar ik loop tegen mijn eigen beperkingen aan. Veel van deze trucs zullen ons uitdagen, dus ik vind het niet erg om voor deze de gemakkelijkere weg te nemen.)
 • Doel stok. We werken aan de nieuwe stick. Dit is een gemakkelijk en vloeiend gedrag voor haar; Ik moet hem alleen overzetten naar de langere stok met de bal aan het uiteinde.
Eenjarige Clara controleert een stinkwants
 • Muurstandaard (poten omhoog aan de muur). We hebben dit eerder gedaan. We doen eenmalig.
 • Weenie dobbert. Dit is nieuw voor haar, maar ze houdt van water en houdt haar hoofd natuurlijk onder, dus ik voorzie geen probleem.
 • Welke hand houdt de traktatie vast? Dit zal nieuw voor ons zijn. Aangezien gesloten hand een oud signaal is voor “laat het”, kan dit interessant worden.

Het is je misschien opgevallen dat er hier meer dan 15 zijn. Ik heb een kleine verzekering nodig voor het geval sommige niet werken!

Head Cock: Al een Mega-Blooper

Ik ben ook van plan enkele van de moeilijkste op de lijst te maken (we stoppen niet bij 30 als er 61 trucs op de lijst staan!). Een van de beginnerstrucs lijkt voor Clara heel moeilijk te worden: haar hoofd schuin houden. Zani was de koningin van dit charmante gedrag, maar ik heb Clara het in haar hele leven nog nooit zien doen. Ik zal proberen het vorm te geven, maar het zal moeilijk zijn.

Ik probeer de planning en het oplossen van problemen zelf te doen in dit project, maar voor deze truc moet ik misschien wat versterkingen inbrengen. Hmm, welke trainervriend zal ik treffen?

We hadden een oefensessie waarin ik de wateren testte over het vastleggen / vormgeven van hoofdbewegingen. Ik heb gemarkeerd en behandeld voor ieder soort beweging van het hoofd in elke richting. Dit leek veilig genoeg om voor één sessie te doen. Zonder dat ik het wist, was er iets aan de hand met een ander deel van haar lichaam. Deze film zoomt eerst in op haar hoofd, waar je kunt zien dat ik een half fatsoenlijke taak deed om hoofdbewegingen te markeren. Dan zoomt het uit en kun je de andere beweging zien die ik vastlegde. Oeps.

We hadden ook enkele grappige ontwikkelingen toen ik de yogamat voor de tapijtrol begon te gebruiken, zoals je kunt zien op de afgebeelde foto bovenaan. Ik zal de volgende keer wat yogamat-beelden posten omdat het schattig is.

Clara geniet hier zo van en daar word ik heel blij van.

Verwant bericht

Clara’s Notice Trick Titel: 15 trucs, 4 informatieve mislukkingen

Copyright 2021 Eileen Anderson

creditSource link

Australische-Labradoodles
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0
Shopping cart